Aanleg

Een mooi ontwerp verdient een perfecte uitvoering

Op basis van het ontwerp gaan wij aan de slag met de aanleg. De aanleg van een tuin is specialistisch werk. Stevens Hoveniers Asten gaat met oog voor detail, beplanting en bouwkundige elementen en natuurlijk met passie voor het hoveniersvak te werk. Wij leggen uw complete tuin zorgvuldig aan. Hierbij staat kwaliteit centraal. Pas als u tevreden bent, zijn wij dat ook.

Grondwerk

Goed grondwerk is een van de belangrijkste onderdelen van het aanlegproces. Het uitwisselen van grond, het bemesten van de tuin, het spitten van de aan te planten grond, het grondwerk ter bevordering van het straatwerk. Het zijn allemaal stuk voor stuk belangrijke elementen waar met vakkundige zorg naar gekeken moet worden om uiteindelijk een goede waterhuishouding te creeëren en het beoogde eindresultaat te behalen.

Bestrating

Er worden nagenoeg geen tuinen meer aangelegd zonder bestrating. Of het nu gaat om een klein gezellig terras of een grote oppervlakte bij een bedrijf, grote tegels, kleine klinkers of zelfs halfverharding; de bestrating is voor een groot deel de bepalende factor in uw tuin of bedrijfsterrein. Denk hierbij aan uitstraling, functionaliteit en onderhoud.

Beplanting

Wat zeker niet mag ontbreken in de tuin is de beplanting. Met de juiste planten in uw borders wordt er een mooi en fraai eindbeeld gecreëerd. Mooie bloemen in de zomer of groenblijvende beplanting in de winter. De keuze van de planten kan bepaald worden aan de hand van een professioneel en doordacht beplantingsplan. Hierbij wordt met diversen facetten rekening gehouden, zoals het draaien van de zon, de soort grond of grote, aanwezige bomen die zorgen voor schaduw.

Gazonaanleg

Een groot of klein gazon is een bepalende factor in uw tuin. Het is het jaar rond een groen aanzicht. Een gazon leeft of er wordt op geleefd door bijvoorbeeld spelende kinderen. Maar toch straalt het eveneens rust uit. Bij de aanleg van uw gazon kan er ook gedacht worden aan een automatisch beregeningssysteem. Tevens kunt u bij Stevens Hoveniers Asten terecht voor kunstgras.

Bouwkundige elementen

In het ontwerp kunnen, indien gewenst, bouwkundige elementen opgenomen worden. Deze kunnen daarna tijdens de aanleg door ons gerealiseerd worden. U kunt daarbij denken aan vijvers of tuinhuisjes. Maar dat niet alleen, ook worden er door ons waterpartijen, verhoogde borders, pergola’s, vlonders en diverse soorten erfafscheidingen gerealiseerd. Tevens werken wij ook met Cortenstaal.